Emma Brabers

Junior HR Consultant

Emma Brabers is 20 jaar en woont in Oisterwijk. Momenteel is ze een derdejaars student bij de Fontys Hogescholen in Eindhoven en volgt de opleiding Human resource management. Ze volgt dan ook haar meewerkstage bij G-Nius om HR- ervaring op te doen. Tot eind Januari zal ze hier stage lopen. De hoop van Emma is dat ze bij G-Nius kan leren hoe alles werkt rondom de complexiteit van arbeidsrecht maar ook om meer te zien van de gehele HR en gerelateerde werkvelden.

In haar vrije tijd gaat Emma het liefst met vrienden of familie het terras op en genieten van lekker eten, een drankje en een heleboel gezelligheid. Emma wandelt in haar vrije tijd ook graag.

Emma Brabers - G-Nius

Interview Emma over stage lopen bij G-Nius

Toen je op zoek ging naar een stagebedrijf waar heb je toen op gelet?

Ik heb er vooral op gelet dat er een breed takenpakket is. Daarmee bedoel ik dat er nog geen richting is vastgelegd en dat ik op zoveel mogelijk afdelingen mee kan kijken. Om juist voor mezelf meer directie te vinden en te bepalen wat vind ik nou leuk en wat wil ik. Maar ik heb ook veel gelet op de sfeer, dat het niet te formeel is.

Ik heb ook gekeken naar dat je de vrijheid krijgt om juist taken op te gaan nemen die je leuk vindt en niet alleen die taken die je maar ‘moet’ doen. Daarbij vind ik het heel belangrijk dat er goed wordt gekeken naar wat kunnen we elkaar bieden.

Wat verwacht je van een stagebedrijf?

Vooral dat een bedrijf ziet dat ik iets kan bijdragen, maar ook dat zij iets kunnen bijdragen aan mij. Dus het wederzijdse respect en interesse, en niet alleen het nemen van de krachten van een stagiair.

Op dit moment loop je stage als junior HR-consultant bij G-Nius. Wat wil je leren?

Omdat G-Nius een onderneming is die gespecialiseerd is in detachering wist ik dat er veel elementen van het arbeidsrecht op mijn pad zouden komen. Dat vind ik super interessant. Maar ook het netwerken en nieuwe contacten opdoen dat spreekt mij heel erg aan.

Ook marketing en employer branding trekt mij heel erg aan. Plezier hebben in je werk, hoe haal je dat naar boven en hoe stimuleer je groei en ontwikkeling van medewerkers. Dat zijn aspecten waar ik me in wil verdiepen.

Waaruit bestaan jouw werkzaamheden?

Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het ondersteunen van de Business Managers en Recruiters. Ik help bijvoorbeeld bij het zoeken naar geschikte professionals en houd de vacaturepagina up-to-date. Ook heb ik vaste taken zoals het regelen van welkomspakketen en Bossche bollen voor starters.

Daarnaast kan ik altijd aansluiten tijdens meetings en projecten die mij aanspreken. Op dit moment ben ik samen met de Recruiters en het marketingteam de mogelijkheden voor campus recruitment aan het uitzoeken.

Wat viel je op tijdens de eerste werkweek?

Iedereen is bereid om te helpen en bij te springen als dat nodig is. Als je laat merken waar je interesses liggen, waar je goed in bent en wat je leuk vindt, dan is iedereen betrokken. Dit merk je doordat je altijd vragen kan stellen. Ik mag ook aansluiten bij projecten en mijn inbreng wordt gewaardeerd.

Hoe beschrijf je de sfeer binnen G-Nius?

Gezellig, maar ook professioneel. Iedereen doet zijn best om het beste werk te leveren. Maar er is ook tijd voor ontspanning en er heerst geen stress. Er is een goede balans.

Hoe merk je dat G-Nius betrokken is bij jou als werkgever?

Ik merk dat G-Nius vooral betrokken is bij het helpen vinden van werkzaamheden die aansluiten bij mijn interesses en ambities. Ik heb vooraf aangegeven wat ik leuk vind en daar wordt heel goed rekening mee gehouden.

 Wat is jouw advies voor toekomstige stagiairs?

Kijk goed of je interesses aansluiten bij het bedrijf en de werkzaamheden. Ga vooral veel op bezoek, praat met medewerkers, proef de sfeer en ga op zoek naar raakvlakken.

Vertrouw op je gevoel om te beoordelen of je ergens op je plek zit. Ga van tevoren niet te veel afbakenen. Kijk vooral naar de bedrijfscultuur in plaats van naar alleen de grote en de branche van een bedrijf.