Muriel van Holt

Marketing & Communicatie

Muriel van Holt woont samen met haar gezin in Rosmalen. Na haar studie Business Innovation is ze de marketing en communicatie kant opgegaan. Hierin heeft zij veel ervaring en kennis opgedaan als (online) marketingspecialist in de detailhandel en e-commerce. Hierna was het tijd voor een nieuwe uitdaging in een nieuwe branche. Sinds juni 2023 is ze werkzaam bij G-Nius en is ze samen met Suzanne verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.

Thuis geniet Muriel volop van de tijd samen met haar zoon (4 jaar) en dochter (2 jaar), en gaan ze als gezin graag op pad. De dierentuin en pretparken zijn momenteel favoriet. Maar ook is Muriel graag samen met haar vrienden en familie. Een drankje of etentje zal ze, als echte Bourgondiër, dan ook niet snel afslaan. Al kan je haar met een avondje Netflixen ook erg blij maken.

Wil je meer weten over Muriel? Bijvoorbeeld waar ze graag over klaagt of wat hij juist aan het lachen maakt? Lees dan het onderstaande interview.

Muriel van Holt . G-Nius

11 vragen voor Muriel

1. Je bent marketingspecialist bij G-Nius, wat houdt dat in?
Ik hou me bezig met alles wat aankomt op de website, content en social media. Zo wil ik ervoor zorgen dat de website van G-Nius goed gevonden wordt door de zoekmachines en dat de juiste content wordt getoond. Content waarmee ik laat zien wie G-Nius is en wat G-Nius doet met de juiste uitstraling. Daarbij richt ik me ook op employer branding.

Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Mijn rol is super breed en dat maakt het juist zo leuk.

2. Inmiddels werk je nu 3 maanden bij G-Nius. Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?
Op een ideale werkdag kom ik, uitgerust na een goede nachtrust, op kantoor. Ik start mijn computer op en pak een kop thee. Dan pak ik mijn planning voor de dag erbij. Die heb ik een dag van tevoren al gemaakt. Ik heb dan meteen een overzicht van ‘oké, dit is wat ik vandaag wil doen’ en kan ik meteen aan de slag. Op een ideale werkdag heb ik aan het einde van de dag dan ook zoveel mogelijk van mijn lijstje afgestreept.

Ik vind het ook heel belangrijk om tussendoor lol te hebben met collega’s. Dit creëert een fijne sfeer. Daarbij is een beetje stress op de werkvloer goed. Lichte druk zorgt ervoor dat ik mijn doelen kan halen en tevreden terug kan kijken op het resultaat.

3. Jouw rol vraagt veel creativiteit. Waar haal jij inspiratie voor je werk vandaan?
Mijn inspiratie haal ik vaak van andere websites of van andere bedrijven of organisaties. Dat kunnen ook organisaties zijn die een heel ander vak zitten zoals webshops. Maar ook wat ik zie op social media of lees in nieuwsbrieven geeft mij veel inspiratie. Ik ga ook graag zelf op zoek naar nieuwe dingen. Dan kijk ik wat er speelt in het nieuws of trends en hoe ik die kan vertalen naar G-Nius.

4. Wat wilde je als kind graag worden?
Ik wilde heel lang stewardess worden. Vroeger ging ik altijd naar het Zuiderpark in Den Bosch, daar staan 6 of 7 vliegtuig klimrekken waar ik met mijn neven en nichten speelden. Sindsdien wilde ik altijd stewardess worden. Die gedachten heb ik best lang volgehouden, vooral het stukje reizen sprak me heel erg aan. Maar uiteindelijk ben ik toch hele andere dingen gaan doen.

5. Heb je ooit op een andere plek gewoond dan in Nederland?
Toen ik klaar was met de middelbare school heb ik als uitwisselingsstudent in Amerika gewoond, in Kansas City. Daar heb ik een jaar bij een gastgezin gewoond en op een High School gezeten. En tijdens mijn hbo-opleiding heb ik een minor marketing in Málaga gevolgd. Ik heb daar 5 maanden gestudeerd.

6. Waar klaag jij meestal over?
Het drukke gezinsleven. Soms is het zó lekker om, samen met vriendinnen of collega’s die ook jonge kinderen hebben, even lekker te klagen. Even ventileren dat het (weer) een zware dag of een korte nacht was. Zo weet je ook dat het overal hetzelfde is en dat is een geruststelling.

Ik kan ook over mezelf klagen. Ik vind dat ik vaker moet sporten. Maar toch komt het er steeds niet van en dan ga ik tegen mezelf zeuren.

7. Welke kleine dingetjes in het leven maken jou heel erg blij?
Mijn kinderen. Als ik mijn kinderen helemaal in hun element zie dan kunnen de tranen in mijn ogen schieten. Zoals wanneer ze uit volle borst een liedje mee zingen of ongegeneerd dansen, dat vind ik zo aandoenlijk.

8. Je hebt kleine kinderen en een drukke baan. Wat doe je om stress te voorkomen?
Wat ik probeer, als ik merk dat ik echt gestrest ben, is tijd te nemen voor mezelf. Met twee jonge kinderen en een druk gezinsleven probeer ik echt een stap terug te doen. Even in bad, een stuk wandelen of hardlopen. Ervoor zorgen dat ik alleen met mezelf ben en dat kan in verschillende vormen. Soms vind ik het heerlijk om eerder naar bed te gaan en een serie te kijken in bed met een gezichtsmaskertje op. Gewoon echt even alleen zijn, dat helpt mij dan het beste. Het liefste ook zonder social media, geen afleiding alleen in de vorm van een boek of muziek.

9. Als je een hobby mocht kiezen en die kost geen tijd en geld, wat zou je dan kiezen?
Ik heb een keer, toen ik in Málaga woonde, een surfcursus gevolgd. Dat lijkt me zo gaaf om dat goed te kunnen. Het is lastig omdat we niet bij de zee wonen. Maar het lijkt me heerlijk om na mijn werk een surfboard te pakken en lekker de zee op te gaan. Dus als ik alle tijd/geld zou hebben en de plek kon kiezen waar ik kan wonen, dan zou ik dat als hobby willen. Dat lijkt me echt fantastisch.

10. Is er iets dat je al jaren wil doen maar wat nog steeds niets gebeurt?
Ik wil altijd al graag een wereldreis maken, echt van een paar maanden. Voordat ik kinderen had was ik zo iemand die zei “dan neem ik de kinderen toch mee”. Maar het is er nog nooit van gekomen. Want tijdens je studie heb je daar niet veel geld voor. En als je daarna gaat werken en je hebt het naar je zin dan wil je dat niet direct opgeven.

Misschien gaat het ooit nog gebeuren als de kinderen ouder zijn. Maar ik zie het niet op korte termijn gebeuren, daar heb ik me ook bij neergelegd.

11. De laatste vraag: waar kunnen we jou het hardst om laten lachen?
Ik vind filmpjes van mensen die vallen altijd heel grappig. Als we naar een kantoor setting kijken kan ik heel erg lachen om de onderlinge strijd. Dat is meer tussen de heren, wij kijken dan aan de zijlijn vaak toe. Maar dat vind ik ook altijd heel grappig.