Valerie van arkel

Recruitment Consultant

Valerie van Arkel woont en komt uit ’s-Hertogenbosch. Ze is in juni 2023 afgestudeerd aan de opleiding Bedrijfskunde. Tijdens haar studie heeft zij kennis gemaakt met het recruitment vak. Gedurende haar stage voor haar opleiding heeft Valerie al een succesvolle en leerzame stageperiode binnen G-Nius volbracht.

De reden om terug te komen bij G-Nius is de ruimte die ik kreeg om mijzelf te ontwikkelen. Het hele team staat klaar om elkaar te ondersteunen en elkaar uit te dagen. Dit gaat gepaard met een positieve en fijne werksfeer binnen G-Nius. Er is een open en transparante communicatie met elkaar, maar ook met de klant en de professionals. G-Nius onderscheidt zich dan ook van de concurrenten door de eerlijkheid, kwaliteit, transparantie en persoonlijke aandacht die zij geven. Al deze factoren zorgen er samen voor dat ik mij warm ontvangen voel binnen G-Nius.

Als echte Bourgondiër is Valerie in haar vrije tijd te vinden in de mooie Bossche binnenstad met vriendinnen onder het genot van een hapje en drankje. Om dit een beetje te compenseren sport en wandelt Valerie graag.

Valerie van Arkel - G-Nius

10 Vragen voor Valerie

De eerste helft van 2022 heeft Valerie stage gelopen bij G-Nius. Na het afronden van haar studie is ze bij ons gestart als Recruitment Consultant. Wij vonden het hoog tijd om Valerie nog beter te leren kennen.

1.Je bent recruitment consultant bij G-Nius, wat doe je precies?

Ik ondersteun de Business Managers bij het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Zij krijgen vanuit de opdrachtgever de vraag dat ze opzoek zijn naar een professional. Ik help door professionals aan te dragen, te kijken wat er in de markt speelt en alle processen die daarbij komen kijken. Ondertussen hou ik me ook bezig met optimalisatie intern, zoals het werken met de systemen en LinkedIn.

2.Wat is jouw geheim voor gefocust werken?

In mijn notitieboekje schrijf ik voor elke dag to-do lijstjes. Ik kan goed inschatten hoeveel tijd een taak kost, hierdoor blijf ik gefocust omdat ik mijn lijstje aan het einde van de dag wil afvinken. Dat werkt voor mij erg goed. Daarnaast zorgt wandelen tijdens de lunch ervoor om in de middag weer gefocust aan de slag te gaan.

Als ik de focus verlies tijdens mij werk dan ga ik even op LinkedIn scrollen. Dan ben ik toch nog bezig met het werk maar hoef ik me minder te focussen. Of ik ga een rondje drinken halen, even opstaan van mijn plek en daarna weer herpakken. Ik vind niks zo vervelend dat mijn lijstje niet af is aan het einde van de dag.

3.Wat is je leukste bedrijfsfeest of teamuitje geweest bij G-Nius?

Ik heb er inmiddels behoorlijk wat gehad. Het tweedaagse uitje naar Maastricht behoort tot een van mijn favorieten. Je ziet elkaar dan een paar dagen buiten het werk. We hebben daar veel activiteiten gedaan en steeds ook met andere groepen. Hierdoor kom je erachter dat je best veel raakvlakken hebt of hoe iemand in de privésfeer is. Zo leer je elkaar toch beter kennen.

Ik moet zeggen dat het Oktoberfest vorig jaar ook heel leuk was. Dat is toch een keer anders dan wanneer je met elkaar op kantoor zit en het gaat over business en sales. Nu draaide het echt om lol trappen met elkaar en dat vind ik altijd heel leuk als we dat doen.

4.Welke baan zou je een dag willen proberen?

Ik zou iets avontuurlijks willen proberen, zoals bij de politie of de brandweer. Dat lijkt me heel gaaf om te zien hoe het daar werkt. Maar het lijkt me ook tof om een keer mee te draaien in een groot advocatenkantoor, zoals je ziet bij de serie Suits.

5.Waar kan jij nou echt van genieten?

Tijd met vriendinnen. Nu ik fulltime werk kan ik dat nog meer waarderen. Als ik alleen ben geniet ik van een goed boek, dan kom ik echt tot rust.

6.Ben je meestal te vroeg of te laat?

Altijd te vroeg. Soms ook veel te vroeg omdat ik het vervelend vind om te laat te komen. Te laat komen vind ik disrespectvol naar de ander toe. Dat heb ik vanuit huis meegekregen. Afspraak is afspraak. Andersom waardeer ik dat ook. Wanneer iemand bij mij veel te laat komt dan merk ik dat mijn empathie voor die persoon minder wordt.

7.Wat zou je doen met een miljoen?

Een huis kopen, want dat is momenteel niet te doen in deze huizenmarkt. Een lekker huis aan de rand van de stad met een mooie tuin, genoeg ruimte en een grote keuken. Dat is het meest praktische antwoord.

Ik zou ook graag een hele verre reis willen maken naar bijvoorbeeld Amerika of Azië.  Dat is iets wat nog op het lijstje staat. En leuke dingen ondernemen met vriendinnen en mijn gezin.

8.Wat is je favoriete seizoen? En waarom?

Ieder seizoen heeft zijn charme, maar mijn echte favoriet is de lente. We komen dan uit die donkere periode en gaan naar het lekkere weer. De bloemen gaan weer bloeien en je kan naar buiten zonder jas. Dat vind ik het leukste van de lente. Hoewel ik ook van de herfst kan genieten met een lekker dekentje op de bank en een grote kop thee.

9.Hoe besteed jij je weekend het liefst?

Sinds ik fulltime werk zijn die heel waardevol. Ik merk dat er veel tijd gaat naar vriendinnen omdat je die doordeweeks een stuk minder ziet. Maar ik spendeer in het weekend ook graag tijd met mijn gezin.

Verder lekker relaxen, een boek pakken, wandelen en sporten, zodat ik weer opgeladen ben om de nieuwe week te beginnen. Op zondag probeer ik zo min mogelijk te plannen zodat ik ook tijd voor mezelf heb.

10.Welke kleine dingen kunnen je dag beter maken?

Als mensen om mij heen vrolijk en gezellig zijn dan kan dat echt mijn dag maken, daar word ik ook vrolijk van. Maar ook de simpele dingen zoals lekker avondeten of voldoening na het sporten.