Interview met Valerie van Arkel

Valerie van Arkel is na haar meewerkstage als Junior Business Manager fulltime gestart als recruitmentconsultant bij G-Nius. Zij ondersteunt de Business Managers bij het vinden van geschikte professionals voor openstaande vacatures. Binnen deze rol krijgt ze veel vrijheid en zelfstandigheid.

In het onderstaande interview lees je hoe Valerie haar stage bij G-Nius heeft ervaren.

Valerie van Arkel - G-Nius

Je bent als stagiaire begonnen bij G-Nius. Wat triggerde jou om voor G-Nius te kiezen?

Ik denk dat het stukje consultancy mijn aandacht trok. Ook vond ik detachering vanuit de opleiding altijd wel heel erg leuk. Daarom wilde ik toch eens gaan kijken om te oriënteren. Ik had al bij verschillende bedrijven gesprekken gehad. Toen ik bij G-Nius was geweest dacht ik; ja dit is hem!

Welk beeld had je van G-Nius voordat je binnenstapte?

Nou dat is best grappig. Ik dacht het best een serieuze onderneming was omdat de website en de socialmediakanalen een zakelijke pakkencultuur uitstraalde. Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo.

Daarmee geef je al een beetje het antwoord op de volgende vraag; 'bleek dit beeld overeen te komen met de praktijk?'

Het was zeker anders. Er heerst een hele open en informele sfeer. Ik was een beetje bang dat er een haantjescultuur heerste. Maar ook dat is helemaal niet het geval.

Wat dacht je toen je hoorde dat G-Nius zich focust op IT?

Dat vond ik best een beetje tricky. Ik had nog geen kennis van IT en een stukje verdieping vind ik altijd wel leuk. Toen ik hier binnenkwam werd ik meteen gerustgesteld met dat je echt niet alles hoeft te weten. Je leert het vanzelf.

Ik krijg vaak terug te horen van stagiairs “ik heb niks met IT”. Dan denk ik dat is jammer want ik doe zelf niet veel met IT. Eigenlijk niks.

Je was ook bij de Business dag aanwezig, nog voordat je bij G-Nius werkzaam was. Wat vond je daarvan?

Ik vond het heel leuk dat ik daarbij aanwezig mocht zijn. Wat mij meteen op viel was de dynamiek binnen het team. Iedereen is respectvol naar elkaar. Als er iets werd gezegd waar iemand het niet mee eens was, dan werd er niet aangevallen maar werd op doorgevraagd. Iedereen is heel verschillend, maar iedereen kan wel heel goed met elkaar. Ze gunnen elkaar ook het beste. Dat zag ik die dag terugkomen.

Wat viel je op tijdens de eerste werkweek?

Iedereen is heel erg open. Dus als ik iets nodig had dan kon ik bij iedereen terecht. Als stagiair eword je meteen in alles betrokken. Je wordt niet weggezet als ‘de stagiaire’. In de eerste week mocht ik bijvoorbeeld al meteen meezoeken naar professionals.

Hoe beschrijf je de sfeer binnen G-Nius?

Open en direct. Direct als in je kan naar elkaar toelopen en zeggen waar het op staat. Best wel op de man. En ondernemend. Iedereen doet zijn eigen ding en is met zijn eigen ding bezig. Ik heb nog nooit gehoord ‘jij moet nu dit doen’. Iedereen mag daar zelf invullen aangeven aan zijn functie. Maar het is vooral gezellig!

Is G-Nius een betrokken werkgever en hoe merk je dat?

Er wordt iedere dag wel gecheckt hoe het met je is. Ze lopen je niet zomaar voorbij. Dat hoor je vaak van een stagiair rol, dan ben je ‘maar’ de stagiair. Hier word je overal bij betrokken. En ik weet dat als ik niet bij mijn begeleider terecht kan dan kan ik bij andere collega’s precies dezelfde vragen stellen. Iedereen is er wel voor je.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik in een korte tijd toch wel veel heb geleerd. Je kan wel zeggen dat ik binnenkwam als leek. En inmiddels zit ik meer in de Business en weet ik wat er gebeurt en speelt, waar je op moet letten en leer je wat meer IT-termen. Nu merk ik dat ik op een punt kom waarop ik mijn werkzaamheden bijdragen aan het geheel en daarmee mijn collega’s ondersteun.

Wat is je favoriete gespreksonderwerp tijdens de pauze?

Lang leven de liefde? Haha! Ik denk toch wel dingen zoals het weekend, vakanties, de dagelijkse dingen.

Wat is voor jou het meest waardevolle wat je hebt geleerd bij G-Nius?

Ik denk hoe ik als student in een Business kan werken. Tijdens je studie leer je de theorie, je hebt een boekje en je maakt een toets. En nu maak je echt de koppeling naar de Business. Dan zie je goed dat een model uit een boek in praktijk niet altijd 1 op 1 werkt.

Ook een keer bij een harde onderhandeling meekijken en meteen merken hoe de arbeidsmarkt werkt. Want daar was ik me ook eigenlijk ook helemaal niet van bewust voordat ik hier kwam.

Wat was het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maanden hebt meegemaakt?

Ik denk toch wel dat we met zijn allen naar de Efteling en Maastricht zijn geweest. Dat zegt wel iets over hoe G-Nius is al groep mensen. Je merkt dat iedereen elkaar opzoek en er hing een ontspannen sfeer. Ook in Maastricht hebben we elkaar ook een stuk beter leren kennen. Dat is het leukste en leerzaamste geweest, vooral op team gebied.

Wat is jouw advies voor toekomstige stagiairs?

Wees niet bang om te vragen. Er wordt van je verwacht dat je een stukje zelfdiscipline hebt en dat je ook voor jezelf op durft te komen. Dit betekent ook dat je niet bang bent om of een keer heel hard op je bek te gaan of om juist een hele goede keuze te maken. En dat zal hier altijd gewaardeerd worden. Je wordt nooit afgerekend om een keuze. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is. En gewoon lekker doen. Durf te doen!

Wil jij ook starten bij G-Nius?

Ook voor studenten of starters zijn er bij G-Nius volop mogelijkheden bijvoorbeeld in de vorm van stages en traineeships.